TAQQOSLANGAN TILLARDA AYOLLAR KIYIMLARI LUG'ATINING TARKIBIY XUSUSIYATLARI - Gulruh Soxibbek qizi Tillaboyeva Farg`ona davlat universiteti o`qituvchisi, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Kiyim lug‘atining ingliz va tojik tillarida so‘z nomlanishining tuzilishi va shu bilan birga uni tahlil qilish muammosi hosila so‘zlarga murojaat qilishimiz bilanoq murakkablashadi. "Oddiy so'zlardan farqli o'laroq, kiyim-kechak so'zlarining ingliz tilidagi hosilalari ularning otga tegishliligi nuqtai nazaridan belgilanadi, garchi affikslarning omonimiyasi va nutq qismlarining konvertatsiyasi ingliz affikslarining nutq qismlarini ko'rsatish qobiliyatini sezilarli darajada kamaytiradi"[1] [ Meshkov O.D., 1986, 121 b.]. [1] Мешков О.Д. Словообразование современного английского языка. – М., 1976. – 248 с.