TILLARNING TURLI TIZIMLARIDA MODA LUG'ATINING RIVOJLANISHI - Gulruh Soxibbek qizi Tillaboyeva Farg`ona davlat universiteti o`qituvchisi, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
"Moda" tushunchasi "modaga qarshi" tushunchasiga qarama-qarshi bo'lib, u quyidagi so'zlar bilan ifodalanadi: gey, cho'loq, eski moda, eskirgan, eskirgan, noaniq, dov, zang - asosiy semantik. xususiyatlari quyidagilardan iborat: 1) zamonaviy emas; 2) eskirish va eskirish; 3) tartibsizlik; 4) o'tmish an'analariga sodiqlik; 5) modaga mos kelmaydigan