XORIJIY INVESTORLARNING HUQUQ VA QONUNIY MANFAATLARI KAFOLATLARINI AMALGA OSHIRISH - Бегматов Акмал Мустафоевич Ўзбекистон Республикаси Ҳуқуқни муҳофаза қилиш академияси Мустақил тадқиқотчиси, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Мазкур мақолада иқтисодиётнинг глобаллашуви натижасида чет ел инвестори ва чет ел инвестициясини олувчи давлат манфаатлари ўртасидаги муносабатлар муаммоси пайдо бўлди. Фуқаролик шартномасининг иштирокчиси бўлган хорижий инвесторга тегишли ҳуқуқий кафолатлар берилиши керак, бу еса, ўз навбатида, тегишли миллий ва халқаро ҳуқуқий механизмлар орқали амалга оширилиши бўйича тавсиялар келтирилган.