XORAZMLIK SHAYBONIY SULTONLAR IJODI TARIXI - Sherxon QORAYEV, Qarshi irrigatsiya va agrotexnologiyalar instituti dotsenti, filologiya fanlari bo‘yicha falsafa doktori (PhD) (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Xorazmda 1512 – 1770 yillarda hukmronlik qilgan shayboniylar sulolasi vakillari ham adabiyotga yaqin insonlar bo‘lib, saroyda shoirlarni to‘plab, she’rxonlik va musiqiy kechalar tashkil etishgan. Bu sulolaning ayrim vakillari ijod bilan shug‘ullangan, ya’ni tarixiy asarlar va g‘azallar yozishgan.