O’ZBEKISTONDAGI MOLIYAVIY SIYOSAT - Bozorov Muzaffar Farg’ona politexniki instituti Ichlab chiqarishda boshqaruv fakulteti 88-23 MMT guruhi talabasi (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Maqolada moliya bozorining mamlakat iqtisodiyotida tutgan o’rni va ahamiyati, uning istiqboldagi asosiy yo’nalishlari keng yoritib berilgan. Moliya bozorini rivojlantirish sharoitida O’zbеkıston fond birjasi faoliyatini takomillashtirish istiqbollari ko’rib chiqilgan. Kalit so’zlar: moliya bozori, moliya instrumentlari, fond birjasi, qimmatli qog’ozlar bozori, real investitsiya, bozor kapitalizatsiyasi, strategiya, valyuta bozori, korporativ boshqaruv, moliyaviy resurslar