O‘TISH YOSHIDAGI O‘QUVCHILAR PSIXOLOGIYASI VA ULAR BILAN ISHLASH STRATEGIYALARI - Boltayeva Marjona Oybek qizi Buxoro viloyati Gijduvon tumani 56-umumiy o’rta ta’lim maktabi amaliyotchi psixologi (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
O‘quv jarayonini o‘quvchi shaxsining yosh, psixologik va individual xolatlarini inobatga olgan holda tashkil etish, o‘quvchining psixologik xolatini yaxshilash va darsga nisbatan munosabatini muvofiqlashtirish kabi ko‘nikmalarni tashkil etishda, psixologiyaning ahamiyati yuqori baholanadi. Usbu maqolada maktab o‘quvchilarining individual-psixologik xususiyatlari haqida bayon etib, ular bilan ishlash jarayonidagi ayrim usullar va metodlarni taxlil qiladi. Kalit so‘zlar: individual-psixologik xususiyat, reflektor, temperament, xarakter, emotsiyalar, motivatsion doiralar.