MAKTABGACHA TAʼLIM YOSHIDAGI BOLALARNI ERTAK KITOB BILAN TANISHTIRISH - Andijon Davlat Pedagogika instituti katta o’qituvchisi Mirzayev Otabek Xusanovich Andijon Davlat Pedagogika instituti Maktabgacha ta’lim yo’nalishi talabasi Zaylobiddinova Minoraxon Abdupatto qizi (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Ushbu maqolada Maktabgacha taʼlim tashkilotlarida bolalarni ertak kitob bilan tanishtirish, bolalarni kitobga bo’lgan qiziqishlarini oshirish, kitobni sevish, uni asrab-avaylash, ertaklarni bolalar hayotidagi ahamiyati, xalq ertaklari haqida ma’lumot, ertaklar orqali bolalar tasavvurlarini, qobiyatlarini oshirish, bolalarni erkin fikr yuritishga o’rgatish, ertaklardan kerakli xulosa olish, ertaklar orqali bolalarni hayot bilan tanishtirish, ertaklarni bolalar ta’lim-tarbiyasiga tasiri va uning bolalar tarbiyasida tutgan oʻrni haqida fikr bildirilgan. Kalit so’zlar: ertak, xalq og’zaki ijodi, urf-odat, bola, yaxshi, yomon, hikoya, ta’lim-tarbiya, ijodiy qobiliyat.