MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALAR LUG’ATINI RIVOJLANTIRISHDA TA’LIMIY O’YINLARNING RO’LI - Andijon Davlat Pedagogika Instituti Katta o’qituvchisi Mirzayev Otabek Andijon Davlat Pedagogika Instituti Maktabgacha ta’lim yo’nalishi2-bosqich talabasi Karimjonova Odinaxon Jaxbarali qizi (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Ushbu maqola maktabgacha ta’lim yoshidagi bolalarning lug’atini rivojlantirish va uni faollashtirish, maktabgacha ta’lim tashkilotlarda ta’limiy o’yinlari va ularning ahamiyati, bolalar lug’atini boyitish uchun yordam beradigan ta’limiy o’yinlarning turlari, bolalar lug’atini boyitishda ta’limiy o’yinlarni tanlash, o’tkazish, tahlil qilish, nutqiy muloqot madaniyatini shakllantirishda o’yin faoliyatining ahmiyati va ro’li haqida yoritilgan. Kalit so’zlar: Lug’at, lug’at ishi, lug’at zahirasi, sheva leksikasi, ta’limiy o’yin, metod, lug’atni egallash.