BOLALARDA RINOLALIYA NUQSONI VA UNI BARTARAF ETISH YO’LLARI - Qahramonova Zebuniso Raufjon qizi Axborot texnologiyalari va menejment universiteti Defektologiya yo’nalishi talabasi (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Ushbu maqolada bolalarda rinolaliya nuqsoni va uni bartaraf etish yo’llari, uni aniqlash hamda nuqsonlarning turlari haqida ma’lumot beriladi. Kalit so’zlar: rinolaliya, talaffuz, artikulyatsion, uranoplastika, manqalanish, tanglay razmerlari, ovoz tembri, shifokorlar, defektologlar, psixologlar, yumshoq tanglay, logopediya, adenoid, tanglay-halqum, fizioterapiya.