SIYOSIY PARTIYALARINING MAFKURAVIY FAOLIYATI VA SIYOSIY MAYDONDAGI O‘RNI BOG‘LIQLIGI MUAMMOLARI - Nurmuhammad QARSHIYEV, O‘zbekiston Milliy universiteti Siyosatshunoslik kafedrasi v.b.dotsenti., (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Siyosiy partiyalar paydo bo‘libdiki, ular faoliyatining asosini g‘oya, mafkuralar tashkil etadi. Bugungi globallashuv sharoitida siyosiy partiyalarning jamiyatning kuchli siyosiy instituti sifatida namoyon bo‘lishi uning mafkurasining jazibadorligiga bevosita bog‘liqdir. Mamlakatimizda ham siyosiy partiyalarning mafkuraviy faoliyati bevosita uning siyosiy maydondagi (spektrdagi) o‘rnini belgilab beradi. Umuman siyosiy partiyalarning mazkur spektrdan tashqarida bo‘la olmasligi, uni o‘rganishning dolzarbligini oshiradi. Kalit so‘zlar: partiya, partiyaviy tizim, mafkura, siyosiy maydon, o‘ng partiyalar, so‘l partiyalar, markaz partiyalar, demokratiya, jamiyat, ko‘ppartiyaviylik.