“NАSOYIMU-L-MUHАBBАT” АSАRIDА АRАBIZMLАR IShTIROKIDАGI BIRIKMАLАR - O'tkirova Latofat "O'zbek va Xorijiy tillar" kafedrasi o'qituvchisi Ijtimoiy va siyosiy fanlar instituti (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
“Nasoyimu-l-muhabbat” 1495-96 yillarda Аlisher Navoiy tomonidan Аbdurahmon Jomiyning “Nafahotu-l-uns” asari taʼsirida yaratilgan boʼlib, unda Navoiyning nasrda ijod qilish mahorati bilan birga tarjimon sifatidagi isteʼdodi yorqin namoyon boʼlgan. Ilmiy maqolada aynan shu asardagi arabizmlar Ishtirokidagi birikmalar tahlil qilinadi. Kalit so’zlar: tarjima, mohiyat, asar, manbaa, morfologik birikma, til, qaratqichli aniqlovchi, Turkiy tillar