ARAB TILIDA OLD KO`MAKCHILAR TASNIFI - Xolidaxon Abdujalilovna Maxmedova Oriental Universitetiti 2 kurs magistranti, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Yordamchi so`z turkumining kattagina qismini predloglar, deb ataluvchi so`zlar tashkil etadi. Arab tilida kelishiklar soni juda kam bo`lganligi sababli, predmet, voqea-hodisaning vaqtga, o`ringa munosabati, chegaralanish va boshqa turli munosabatlar asosan predloglar yordamida ifodalanadi. Kalit so’zlar: Arab tili grammatikasi, ma’no beruvchi qoshimchalar, predlog, kelishik, so’z turkumi.