ERON VA MARKAZIY OSIYO OʻRTASIDAGI ENERGETIK HAMKORLIKNI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI - Mamajonova Madinabonu Xamidjon qizi Jahon iqtisodiyoti va diplomatiya universiteti 1-kurs magistranti, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Ushbu maqola Eron va Markaziy Osiyo o‘rtasidagi energiya sohasidagi hamkorlikning potensial istiqbollarini o‘rganadi, tomonlarning o‘zaro manfaatli hamkorlikka tayyor ekanligini ta’kidlaydi. Shuningdek, ham Eronning, ham Markaziy Osiyoning boy energiya resurslari va geosiyosiy landshaftlarning o‘zgarishi sharoitida strategik sheriklikka qulay zamin yaratmoqda.