BOBURIY SHAHZODA MUHAMMAD KOMRON MIRZO HUZURIDAGI ADABIY MAJLISLAR - Sherxon QORAYEV, Qarshi irrigatsiya va agrotexnologiyalar instituti dotsenti (PhD). (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Zahiriddin Muhammad Boburning ikkinchi o‘g‘li temuriy shoir Muhammad Komron Mirzo o‘z she’rlaridan devon tuzgan.[1] Komron Mirzo ham nozik ta’bli ijodkor bo‘lgan.[2] N.Nizomiddinovning yozishicha, “U she’riyatda Nizomiy va turkiy nazmda Navoiyga yetish orzusida ijod etgan, Hindiston turkiyzabon she’riyati bo‘stonida o‘z gulu gulshani, bog‘u bahorini barpo etgan shoir”.[3] [1] Qorayev Sh. Bobur va Boburiy ijodkorlar tarixi.//International journal of scientific researchers. Impakt Faktor. 7.293. https:// worldyjournals. com/ index. php/ IJSR/ article/view/3286. –Toshkent, Vol.5, No. 2 (2024).-P.763-814. [2] https://kh-davron.uz/yangiliklar/muborak-kin/bobur-mirzoning-ijodkor-avlodlari..html [3] Nizomiddinov N. Buyuk boburiylar tarixi. (XVI-XIX asr). T.: Fan va texnologiyalar, 2012.-B.314.