TALABALARNING TA'LIM MUASSASASIDA VA JAMIYATDA IJTIMOIY FAOLLIGINI OSHIRISHNING PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK OMILLARI - Raxmatova Dilbar (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Ushbu maqola talaba shaxsida ijtimoiy faollikni shakllantirishda muhim sanaladigan omillar va mezonlar haqida so‘z yuritadi. Shuning barobarida o‘quvchi bu maqoladan «ijtimoy faoliyat» tushunchasining bugungi kunda talqin qilinayotgan ma’nolari to‘g‘risida, uning ahamiyati borasidagi qarashlarni; talaba yoshlarning ijtimoiy faolligini shakllantirish bugun nechog‘lik zaruratga aylanayotgani hamda uning sabablarini tahlil qiladi. Bu maqoladan pedagogika va psixologiya sohasining vakillari, soha bo‘yicha ta’lim olayotgan talaba va magistrlar ham erkin izlanuvchilar foydalanishi mumkin.