ЖАМОАТ ТАРТИБИНИ САҚЛАШ — ИНСОН ҲУҚУҚЛАРИНИ ТАЪМИНЛАШ ОМИЛИ СИФАТИДА - Ж.Махмудов,, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Ушбу мақолада жамоат тартибини сақлашнинг инсон ҳуқуқларини таъминлашдаги аҳамияти таҳлил қилинган. Жамоат тартибини сақлаш фуқароларнинг хавфсиз муҳитда яшаш ва ўз ҳуқуқларидан фойдаланишини таъминлашда асосий омиллардан бири ҳисобланади. Миллий гвардия ва бошқа ҳуқуқ-тартибот органларининг жамоат тартибини сақлашдаги вазифалари ва уларнинг инсон ҳуқуқларини ҳимоя қилишдаги роли ёритилган. Шунингдек, жамоат тартибини сақлаш жараёнида инсон ҳуқуқларини ҳимоя қилиш ва бу борадаги ҳуқуқий асосларни такомиллаштириш зарурлиги муҳокама қилинган. Мақолада фуқароларнинг хавфсизлигини таъминлаш ва инсон ҳуқуқларига ҳурмат билан қарашнинг ўзаро боғлиқлигига алоҳида эътибор қаратилган.