TURIZMNI STRATEGIK RIVOJLANTIRISH TENDENSIYALARI - Karshiyev A.A. SamISI tayanch doktaranti (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Turizmning iqtisodiy ahamiyatini baholash murakkab vazifa hisoblanadi. Ammo Jahon savdo tashkilotining taklifiga ko‘ra turizmning iqtisodiy ta’sirini baholash maqsadida maxsus turizm hisobi yuritila boshlandi. Maxsus turizm hisobini yuritgan holda har xil sanoat turlari misolida turizmning milliy iqtisodiyotga ta’sirini baholash mumkin