MUDOFA TIZIMIDA RAQAMLASHTIRISH VA SU’NIY INTELEKTNI O‘RNI - Yuldashov Azamat Begmuratovich Mudofaa vazirligi Axborotlashtirish bosh markazi boshlig‘i podpolkovnik (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Bugungi kunda raqamlashtirish jarayoni barcha sohalarda katta ahamiyat kasb etmoqda, shu jumladan, mudofaa tizimida ham. Jahon miqyosida xavfsizlikka tahdidlar ortib borayotgan sharoitda, davlatlarning mudofaa tizimini zamonaviy texnologiyalar bilan boyitish va raqamli boshqaruv tizimlarini joriy etish eng dolzarb vazifalardan biri bo‘lib qolmoqda. Raqamlashtirish nafaqat harbiy texnikalar va resurslarni samarali boshqarishga imkon beradi, balki ma’lumotlarni xavfsiz saqlash, tezkor qarorlar qabul qilish va harbiy strategiyalarni muvaffaqiyatli amalga oshirishda ham muhim rol o‘ynaydi.