TАRАQQIYOT STRАTEGIYАSI VА MА’NАVIY YАNGILАNISH JАRАYONLАRI - Kutlikov Valisher Nurmaxamat o‘g‘li, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
mamlakatning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishiga yo'naltirilgan strategiyalar bilan birgalikda ma'naviy yangilanishning o'zaro bog'liqligi va muhimligi katta ahamiyat kasb etadi. Maqolada jamiyatning iqtisodiy yuksalishi faqat moddiy boylikka emas, balki xalqning ma'naviy rivojlanishiga ham bog'liq ekani ta'kidlanadi. Ma'naviyatning jamiyat taraqqiyotidagi roli, milliy o‘zlikni mustahkamlash, yangi avlodni tarbiyalashda qadriyatlarning ahamiyati, shuningdek, zamonaviy davrda ma'naviy yangilanish jarayonlarini rivojlantirishga qaratilgan strategik yondashuvlar tahlil qilinadi. Kalit so‘zlar: taraqqiyot strategiyasi, ma’naviy yangilanish, ijtimoiy rivojlanish, qadriyatlar, milliy o‘zlik, ma’naviy tarbiya.