BOSHLANG'ICH SINF ONA TILI DARSLARINI O'QIB TUSHUNISH METODIKASI - Navoiy shaharda 7- maktab boshlang'ich sinf o'qituvchisi- Sharopova Dilnoza Asqadovna Ilmiy rahbar: f.f.d.(DSc),prof.Ernazarova Manzura (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinflarda o‘tiladigan yangi avlod darsliklari bo‘lgan ona tili va o‘qish savodxonligi fanining ahamiyati va holati haqida so‘z yuritiladi. Boshlang’ich sinf ona tili darslarining asosiy vazifasi o’quvchilarni o’quv bilim faoliyatiga tayyorlash, boshqalar bilan muloqatga kirisha oladigan qilib tarbiyalashdan iborat. Kalit so‘z: ona tili, o‘qish savodxonligi, fan, boshlang‘ich sinf, savodxonlik, dars samaradorligi.