YANGI TARAQQIYOT DAVRIDA AYOLLARNING JAMIYATDAGI O’RNI - Arzimatova I.M. FarDU dotsenti, falsafa fanlari nomzodi (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Maqolada mamlakatimizda xotin-qizlarni asrab-avaylash, hurmat-ehtirom ko‘rsatish, ularni ijtimoiy-huquqiy jihatdan qo‘llab-quvvatlash, siyosiy faolligini oshirish, kasbiy, jismoniy, ma’naviy va intellektual salohiyatini yuzaga chiqarish davlat siyosati darajasiga ko‘tarilgani, bugungi yangi taraqqiyot sharoitida jamiyatda xotin-qizlarning nufuzi, mavqeining tobora oshib borayotganligi masalasi tahlil etilgan. Kalit so‘zlar: davlat va jamiyat, madaniy daraja, xotin-qizlar, ayollarning oila va jamiyatdagi mavqei, islohotlar davri, rahbar ayollar, komil inson