ELEKTRON DARSLIKLARNI YARATISHDA AMAL QILISH KERAK BO‘LGAN PRINSIPLAR - Jumanov Xudoyor Shuxrat oʻgʻli Nukus innovatsion instituti "Dasturiy injinering va raqamli iqtisodiyot" kafedrasi assistent oʻqituvchisi Mustaqil tadqiqotchi (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
o‘rta maktabda axborot texnologiyalari aspektlarini o‘rganadi, ta’lim tizimlari o‘quvchilar uchun o‘qitish tizimi rolini o‘ynashi va “kamida uchta asosiy qismdan iborat bo‘lishi kerak. Elektron darslik haqida gapirganda, uning psixologik, estetik, gigienik va tibbiy-psixologik jihatlarini hisobga olish zarur. Kalit so‘zlar: elektron darsliklar, kompilyatsiya qilish, printsiplar, boshqaruv, tarmoq.