TALABLARDA SOG‘LOMLASHTIRISH VA DUNYOQARASH TEXNOLOGIYASI TUSHUNCHASI - I.B.Mattiyev Samarqand iqtisodiyot va servis instituti “Tillarni o‘qitish” kafedrasi professori, pedagogika fanlari doktori, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
MDH davlatlarida oliy ta’lim tizimini ijtimoiy soha va iqtisodiyot tarmoqlari ehtiyoji asosida fan, ta’lim va ishlab chiqarishning mustahkam integratsiyasini ta’minlash maqsadida ta’lim sifatini yaxshilash, ta’lim tizimining rivojlanish intensivligi asosida muvofiqlashtirish, ilmiy va innovatsion faoliyatni samarali tashkil etish, ta’limda innovatsion faoliyatni muvofiqlashtirish, tadqiqot natijalarini keng amaliyotga joriy etishga oid ilmiy izlanishlarga e’tibor qaratilmoqda. Jumladan, pedagogik yo‘nalishlarda tahsil oluvchi talabalarda salomatlikni targ‘ib qiluvchi dunyoqarashni takomillashtirish texnologiyalari ta’limining mazmun-mohiyatini boyitish, uning yo‘nalishlarini uyg‘unlashtirish, oliy pedagogik ta’limda salomatlikni targ‘ib qiluvchi dunyoqarashni takomillashtirish bo‘yicha o‘qitilishi kerak bo‘lgan fanlar integratsiyasini ta’minlash bo‘yicha ilmiy-uslubiy tadqiqot ishlari olib borilmoqda.