KICHIK MAKTAB YOSH DAVRIDA BOLALARNING PSIXIK RIVOJLANSH XUSUSIYATLARI - Qo‘qon davlat pedagogi instituti Fakultetlararo pedagogika va psixologiya kafedra o‘qituvchisi PhD Mamayusupova Iroda Xamidovna Taabiy fanlar fakulteti Bialogiya yo’nalishi talabasi Alijonova Moxinabonu Axrorjon kizi Xakimova Setora Oybek kizi Sodikova (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2023)
Kichik maktab yoshida rivojlanishning umumiy shart-sharoitlari. Yetakchi faolyat sifatida o‘quv faoliyatini shakllanishi va ta’lim motivatsiyasini shakllanishi. Kichik maktab yoshida bilish jarayonlarini taraqqiyoti. Kichik maktab yoshi shaxsini rivojlanishi. Motivatsion-ehtiyojli sohasini shakllanishi. Emotsional-irodaviy sohasini rivojlanish xususiyatlari. Refleksiyani boshlang‘ich shakli. O‘zini o‘zi baholashni shakllanishi. Axloqiy rivojlanish xususiyatlari. Kichik maktab yoshida ijtimoiy hayot: o‘qituvchilar va tengdoshlari bilan muloqot. Калит сўзлари: kichik maktab yoshi, yetakchi faolyat, o‘quv faoliyati, ta’lim motivatsiyasi, bilish jarayonlari.