EVROPADA XOR MUZIKASÍNÍŃ RAWAJLANÍWÍ - Embergenova Gulayda Aytbaevna (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Usı maqalada Evropa muzıkasınıń rawajlanıwında xor muzıkasınıń áhmiyeti haqqında sóz etiledi. Sonday aq, xor muzıkasınıń tariyxıy negizleri, ózgeshelikleri hám haqqında tolıq maǵlıwmat berilgen. Avtor xor muzıkasınıń Evropa muzıka kórkem óneri sheńberindegi áhmiyetin analiz etedi. Sonıń menen birge, maqala túrli dáwirlerde xor muzıkasınıń rawajlanıw basqıshları hám dirijyorlıq kórkem óneriniń de uzaq tariyxı úyrenilgen. Gilt sózler: xor muzıkası, Evropa kórkem óneri, muzıkalıq rawajlanıw, analiz, muzıkalıq usıllar.