ENERGIYA SAMARADOR TEXNOLOGIYALARNI JORIY ETISH ORQALI TO'QIMACHILIK KORXONALARINING ISHLAB CHIQARISH HARAJATLARINI KAMAYTIRISH - Teshaboyev Bahramjon (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Ushbu maqolada to‘qimachilik sanoatida energiya samarador texnologiyalarni joriy etishning iqtisodiy va ekologik ahamiyati tahlil qilinadi. Ishlab chiqarish jarayonlaridagi energiya iste'molini optimallashtirish orqali korxonalarning ishlab chiqarish harajatlarini qisqartirish va raqobatbardoshligini oshirish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Xalqaro tajribalar asosida energiya samaradorligini oshirishga qaratilgan chora-tadbirlar taklif etilgan. Tadqiqot natijalari ishlab chiqarish samaradorligini oshirish va barqaror rivojlanishni ta'minlashda amaliy ahamiyatga ega. Kalit so‘zlar. To‘qimachilik sanoati, energiya samaradorligi, ishlab chiqarish harajatlari, ekologik barqarorlik, texnologik yangiliklar, energiya tejamkor texnologiyalar, iqtisodiy samaradorlik