RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNING DIAGNOSTIKA VA KORREKSIYALASH JARAYONIDAGI ROLI - Andijon Davlat Chet Tillari Instituti Roman-german, slavyan tillari fakulteti, Teshaboyev Akramjon Yuldashevich pedagogika fanlari nomzodi, dotsent, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Ushbu maqolada raqamli texnologiyalarning pedagogik diagnostika va korreksiyalash jarayonidagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Zamonaviy texnologiyalar yordamida ta'lim jarayonida yuzaga kelayotgan qiyinchiliklarni bartaraf etish, diagnostika va korreksiyalash jarayonlarini samarali tashkil qilish imkoniyatlari o‘rganiladi. Tadqiqotda diagnostika va korrektsiya vositalarining yangi shakllari, ularning afzalliklari va cheklovlari hamda ta’lim jarayoniga texnologiyalarni keng joriy etish yo‘llari muhokama qilinadi. Natijalar texnologiyalarning o‘qituvchilar va o‘quvchilarning bilim olish jarayoniga bo‘lgan munosabatini o‘zgartirishga qodirligini ko‘rsatadi. Kalit so‘zlar. raqamli texnologiyalar, pedagogik diagnostika, korreksiyalash jarayoni, ta'lim samaradorligi, zamonaviy texnologiyalar, individual yondashuv, infratuzilma, interaktiv ta'lim.