TURKISTON YOSHLARINING ENG SEVIMLI YOZUVCHISI ABDULHAMID CHO‘LPON ASARLARIDA MA’NAVIY TARBIYA MASALASI - Odilov Komiljon Furqatjon o‘g‘li (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Ushbu maqolada o‘zbek adabiyotining yetuk namoyondalaridan biri, “Jadidchilik maktabi”ning asoschisi, hayot yo‘lida juda ko‘p qiyinchiliklarga uchragan, juda ko‘p nohaqliklarni boshidan o‘tkazgan, xalqning dardida yonib ijod qilgan yozuvchi Abdulhamid Cho‘lpon Sulaymon o‘g‘li hayoti va ijod yo‘li haqida so‘z boradi.