O’RTA OSIYODA SUV OMBORLARI VA ULARNING AHAMIYATI (KAMPIROBOD SUV OMBORI MISOLIDA) - Umaraliyeva Maftuna (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Ushbu maqolada O’rta Osiyoda mavjud suv omborlari ularni sanoat va qishloq xo’jaligidagi axamiyati to’g’risida ma’lumot keltirilgan. Bundan tashqari mamlakatimiz hududida joylashgan Kampirobod suv ombori haqida umumiy ma’lumotlar berilgan. KALIT SO’ZLAR: O’rta Osiyo, sanoat, qishloq xo’jaligi, Kampirobod, suv ombor, Qora daryo, godrotexnik inshoat, GES, kanal, yerni sug’orish, suv sig’imi, hajmi.