ANTROPOGEN LANDSHAFTSHUNOSLIK VA UNING SHAKLLANISHI - Sobirjonova Dilshoda Said Ahmad qizi (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Hozirgi kunda insoniyatning globallashuv jarayoni hisobiga tabiiy landshaftlarning maydoni qisqarib, o'zgarishlarga uchrab, yoki butkul yangi ko'rinishga ega bo 'Imoqda. Qadimda inson qishloq xo'jalik faoliyati bilan bundan qariyb yetti ming yil ilgari ham shug'ullanganligi, yurtimizda esa besh ming yillik tarixga borib taqalishi arxeologik izlanishlar davomida aniqlangan. Yer landshaft qobig'ining qishloq xo'jalik maydonlari hisobiga o'zgarishga uchrashi ayniqsa XX asrda juda tez rivojlandi. Kalit so'zlar. landshaft, modifikatsiya, ma 'daniy landshaftlar, o 'zgartirilgan landshaftlar, atrof-muhit, antropogen landshaftlar, qishloq xo jaligi