ZAMONAVIY OʻZBEK HIKOYALARIDA AYOLLAR TASVIRI - Ergashova Marjona (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Ushbu maqolada zamonaviy oʻzbek adabiyotidagi ayollat tasviri tahlil etilgan. Mustaqillik yillarida yaratilgan asarlarda ayollarning takrorlanmas obrazlari yaratildi. Insonni tarbiyalab voyaga yekazishda muhim o'rinni egallagan ayollarning hayot tarzi, ijtimoiy hayotdagi o'rni, oiladagi mavqeyini ko'tarishga harakat qilinmoqda. Shuningdek, yangicha uslub va ruhda yozilgan Javlon Jovliyevning "Ayol" va Zulfiya Qurolboy qizining "Ayol" hikoyalaridagi ayollar obrazi o'zaro qiyoslangan. Ayollarning hayotdagi oʻrni, ularning ruhiyatidagi o'zgarishlar atroflicha o'rganilib, hikoyadagi qahramonlarning matonati, ishonch va yashashga boʻlgan umidi tasvirlangan.