OʻRTA OSIYO QOʻRIQXONALAR TAVFSIFI - Olimova Gulsanam, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Ushbu maqolada O’rta Osiyo qoʻriqxonalar tavfsifi haqida qisqacha ma’lumotberiladi. Bundan tashqari Oʻrta Osiyodagi birnechta qoʻriqxonalarga ta'rifberiladi Tyan-shan, Charyn ,Nurota, Murgʻob qoʻriqxonalariga tavfsif. Kalit so’zlar: O’rta Osiyo,qoʻriqxona, Tyanshan, Charyn, Murgʻob, oʻsimlik, hayvon, tabiiy resurs, ekosistema, ilmiy ,turizm, Almaty, Oʻzbekiston, Turkmaniston.