O’RTA OSIYO IQLIM RESURSLARI (QUYOSH ENERGIYASI, SHAMOL ENERGIYASI, GELIORESURS) - Keldiboyeva Gulira’no, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Ushbu maqolada O’rta Osiyo iqlim resurslari haqida qisqacha ma’lumot beriladi. Bundan tashqari iqlim resurslaridan elektr-energiya olishning samarali yo’llari haqida ham fikrlar keltirib o’tilgan. Kalit so’zlar: O’rta Osiyo, iqlim, quyosh energiyasi, shamol energiyasi, gelioresurs, gidrotermal energiya, resurs, energiya