LANDSHAFTSHUNOSLIK FANINING RIVOJLANISH TARIXI - Mamasaidova Zilola (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Mazkur maqolada Landshaftshunoslik fanining vujudga kelishi, rivojlanish tarixi hamda Landshaftshunoslikka oid dastlabki fikrlarning manbai Peterburg universitetining professori V.V.Dokuchayev (1846-1903) va uning ilmiy makatabiga mansub bo`lgan tabiatshunos olimlarning izlanishlari to`g`rida ma`lumotlar keltirilgan. Shu bilan birga fanning rivojlanishi uchun ilmiy izlanishlar ustida ish olib borgan xorijiy hamda O`zbek olimlarining ishlari to`g`risida batafsil ma`lumotlar keltirilgan.