O’ZBEKISTON REKREASIYASI VA LANDSHAFTLAR - Kamolova Durdona (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Ushbu maqolada rekreasiya haqida qisqacha ma’lumot berib o’tilgan. Bundan tashqari mamlakatimiz ya’ni O’zbekiston hududidagi rekreatsion va tabiiy, antropogen landshaft joylari haqida ham ushbu maqolada batafsil yoritib berilgan. Bunday hududlardan foydanib, turizm sohasini rivojlantirish to’g’risida bir qancha ijobiy fikrlar ham keltirilgan. Kalit so’zlar: rekreasiya, tabiiy landshaft, antropogen landshaft, turizm, tog’lik, yodgorlik, logistika, adirlar, daryo, iqtisodiyot