HAQIQAT TUSHUNCHASI VA UNING TALQINLARI - Jorabaeva Tursinay Tayir qizi Chirchiq davlat pedagogika universiteti I kurs talabasi. Ilmiy rahbari: Xolmo'minov G'ofur Bobonozorovich. Chirchiq davlat pedagogika universiteti o‘qituvchisi. (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Mazkur maqola haqiqat tushunchasi va uning turli falsafiy talqinlariga bag‘ishlangan. Haqiqatning mohiyati, uni aniqlash yo‘llari, ob’yektiv va sub’yektiv haqiqat tushunchalari muhokama qilinadi. Muallif haqiqatning nisbiyligi va mutlaq haqiqatga erishish masalalariga to‘xtalib, turli falsafiy maktablar va faylasuflarning qarashlarini tahlil qiladi. Ushbu maqolada haqiqatning nazariy va amaliy yondashuvlari orqali haqiqatni bilishning inson hayoti va ilm-fan rivojiga ta’siri o‘rganilgan.