KOMPYUTER TOMOGRAFIYASI (KT) - Zaripova Dana Sheralievna Ilmiy rahbar: Ubaydullayeva Vazira Patchchaxonovna, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Kompyuter tomografiyasi (KT) – bu rentgen nurlari yordamida organizmning ichki tuzilishini qatlamma-qatlam ko‘rishga imkon beruvchi diagnostik usuldir. KT texnologiyasi yuqori aniqlikda tasvirlar olish orqali ichki organlar, suyaklar, qon tomirlari, o‘simtalar va boshqa patologik holatlarni aniqlashda muhim rol o‘ynaydi. Ushbu metod shifokorlarga bemorning holatini batafsil o‘rganishga va davolash rejasini ishlab chiqishda yordam beradi.