TARIX O’QITISHNING METODOLOGIYASIGA OID MULOHAZLAR - Djurabayeva Dilorom (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Tarixni o’qitish metodologiyasi — bu tarix fanini ta'lim jarayonida o’rgatish va o'zlashtirish uchun ishlatiladigan nazariy va amaliy yondoshuvlar, metodlar va vositalar majmui hisoblanadi. Tarixni o'qitish metodologiyasi o'quvchilarga tarixiy bilimlarni o'rgatishda, ularni tarixiy tafakkur va tahlil qobiliyatlarini rivojlantirishda muhim rol o'ynaydi. Bu jarayonning muvaffaqiyati o'qituvchining pedagogik mahoratiga, darsning strukturasi va metodologik asoslariga, shuningdek, o'quvchilarni faol va mustaqil ishlashga jalb qilishga bog'liqdir.