LAVLAGINING AHAMIYATI VA SAQLASH TEXNOLOGIYASI

Authors

  • Xurramova Sabrina Shuxrat qizi, Ismoilova Mohinur Shavkat qizi, Ismoilova Charos Ilhom qizi Termiz Davlat Universiteti Professional ta’lim: Qishloq xo’jaligi mahsulotini saqlash va dastlabki qayta ishlash texnologiyasi (mahsulot turlari bo’yicha) ta’lim yo’nalishi 2-kurs talabalari

Abstract

Ushbu maqolada ildiz mevali sabzavotlar haqida ma’lumot, lavlagining  foydali xususiyatlari, lavlagidagi foydali moddalar, lavlagining saqlash usullari,lavlagini yetishtirish texnologiyasi, mahsulotga qo’yiladigan talablar lavlagining navi va keng tarqalgan turi, lavlagini ko’p yetishtiradigan davlatlar va ko’p istemol qilish bo’yicha yuqori o’rinda turuvchi mamlakatlar haqida ma’lumotlar berilgan.

      

References

T.E.Ostonaqulov,V.I.Zuyev,O.Q.Qodirxo’jayev “Sabzavotchilik” Toshkent 2010. 366-385b.

S.Tursunov “O’simlikshunoslik” Toshkent “Ijod-press” 2019.

T.E.Ostonaqulov S abzavot ekinlari yetishtirish texnologiyasi fanidan amaliy mashg’ulotlar.

X.N. Atabayeva, J.B. Xudayqulov “O’simlikshunoslik” Toshkent 2018.

T.E.Ostonaqulov S abzavotlar yetishtirish texnologiyasi Т.,2003

T.E.Ostonaqulov Meva-sabzavotchilik va polizchilikdan amaliy mashg’ulotlar. Т., 2005

Downloads

Published

2024-02-29