LAVLAGINING AHAMIYATI VA SAQLASH TEXNOLOGIYASI
Abstract
Ushbu maqolada ildiz mevali sabzavotlar haqida ma’lumot, lavlagining foydali xususiyatlari, lavlagidagi foydali moddalar, lavlagining saqlash usullari,lavlagini yetishtirish texnologiyasi, mahsulotga qo’yiladigan talablar lavlagining navi va keng tarqalgan turi, lavlagini ko’p yetishtiradigan davlatlar va ko’p istemol qilish bo’yicha yuqori o’rinda turuvchi mamlakatlar haqida ma’lumotlar berilgan.
References
T.E.Ostonaqulov,V.I.Zuyev,O.Q.Qodirxo’jayev “Sabzavotchilik” Toshkent 2010. 366-385b.
S.Tursunov “O’simlikshunoslik” Toshkent “Ijod-press” 2019.
T.E.Ostonaqulov S abzavot ekinlari yetishtirish texnologiyasi fanidan amaliy mashg’ulotlar.
X.N. Atabayeva, J.B. Xudayqulov “O’simlikshunoslik” Toshkent 2018.
T.E.Ostonaqulov S abzavotlar yetishtirish texnologiyasi Т.,2003
T.E.Ostonaqulov Meva-sabzavotchilik va polizchilikdan amaliy mashg’ulotlar. Т., 2005