УЗУМНИ ҚУРИТИШ ТЕХНОЛОГИЯСИ ВА ЖАРАЁНИНИНГ ҲОЛАТИНИ ТАХЛИЛИ
Abstract
Дунё миқёсида мева-сабзавот маҳсулотларини табиий витаминларини, микро- ва макро-элементларини сақлаган ҳолда аҳолига етказиб бериш кундан кунга ошмоқда ва умумий етиштирилаётган маҳсулотларнинг 47% қуритилган ҳолда тайёрлан-моқда. Шу билан бирга барча мева-сабзавотларни табиий ҳолатини сақлаган ҳолда қуритиш технологияларини такомиллаштириш ва тизимли таҳлилларини яратиш бўйича илмий тадқиқотлар олиб бориш муҳим аҳамиятга эга.
References
Yusupov, M. (2022). REALIZATION OF THE TECHNOLOGICAL SCHEME OF THE DRYING OF GRAPE. Galaxy International Interdisciplinary Research Journal, 10(1), 343-346.
ИльясовС.Г., Красников.В.В. Применение метода одновременного измерения терморадиационных характеристик к исследованию оптических свойств капиллярно - пористых коллоидных тел. -М.: Труды МТИП. 1988. -с.49-56.
Tojiboevich, Yusupov Muhtorjon, and Parpiev Gafurjon Gayratovich. "MATHEMATICAL AND SOFTWARE TOOLS FOR OPTIMIZING THE GRAPE DRYING PROCESS." Academicia Globe: Inderscience Research 3.04 (2022): 116-121.
Х.Ф. Джураев, Н.Р. Юсупбеков, А.А. Артиков и др. Промышленные испытания способа сушки дыни по схеме вяление — конвективная сушка, «Хранение и переработка сельхозсырья», 2002. № 3. с.36-37.
https://kun.uz/news/2023/08/10/2022-yil-ozbekistonda-18-mln-tonna-uzum-yetishtirildi-qxv
А.Х.Маматқулов, М.Т.Юсупов, А.А.Артиқов. Исследование на компьютерной модели процесса сушки винограда // Узбекский химический журнал. – Ташкент, 2011. №5. - С.43-47.